Märken och karaktärer

Vi har glädjen att jobba med många underbart personliga och välkända sagofigurer, bland annat ur Astrid Lindgrens berömda berättelser. Emil i Lönneberga är känd för sina hyss. I år firar Emil 60-årsjubileum och det firar vi med en härlig klädkollektion full av hyss! Den alltid lika förtjusande Pippi Långstrump finns med i våra klädkollektioner, samt i bäddset, pussel, leksaker och köksartiklar.

Andra klassiska svenska barnbokskaraktärer som förekommer i Martinex produkter är Mamma Mu och Pettson och Findus i en unik värld av bus och glada upptåg. Dessa glada historier kommer ur den svenska nestorns, Sven Nordqvists penna. Han ligger också bakom illustrationerna om ett riktigt radarpar inom svensk barnlitteratur: Mamma Mu och Kråkan, som också är en av Sveriges mest älskade böcker och radioteatrar. Författaren för böckerna är Jujja Weislander.

Martinex har även arbetat med konstnären Lena Furberg kring hennes illustrationer och serier om och med hästar. Både med de vackra naturtrogna bilderna och serierna och den älskvärda och roliga lilla hästen Mulle.

Martinex har också haft äran att samarbeta med den älskade och prisbelönte finske barnboksförfattaren Mauri Kunnas redan i flera år. Figurerna i Jyckeberga charmar såväl som mjukisdjur och andra leksaker som i skoltillbehör och textilier. Kunnas-serien innehåller också kollektionen Blåa tankar, som har designats av Jenna Kunnas och som säljs till förmån för stiftelsen SOS Barnbyar.

Men många av de bekanta figurerna hos våra produkter har skapats av konstnären och författaren Tove Jansson. Mumin är en av Nordens mest älskade karaktärer som nu även är en av Nordens största exporter. Martinex är en av de största innehavarna av Mumin-licenser och har också egen tillverkning av Mumin-leksaker med våra egna verktyg, t.ex. klassikerna Muminhuset och Muminskeppet. Vårt sortiment innehåller fler än 100 Muminprodukter där även Mumindalens andra invånare såsom Lilla My och Snusmumriken figurerar med Mumintrollet.

Många av dessa karaktärer figurerar inte bara i böcker utan har blivit bekanta också via TV. Alla dagens superkändisar har man dock inte skrivit böcker om: Taurus, Flip och de andra skapelserna ur SVT:s tävlingsprogram Labyrint känner alla till och nu kan Labyrint också tas hem för en spelstund eller för att pynta ett barnkalas. Hitta gamla och nya bekanta hos oss!